
Öncelikle hayvanların neslinin tükenmesi yemek zincirinde bir dengesizliğe sebep olur, bu da bazı türlerde populasyon patlamasına yada bazı türlerin yok olmasına sebep olur. Bu durum gerçekleştiğinde hayvanlar insan kaynakları için yarışmaya başlayabilir yada hayatta kalabilmemiz için gereken türleri yok edebilir. Buna varsayımsal örnek olarak sineklerin neslinin tükenmesiyle her yerin leşlerle dolması yada baykuşların yok olmasıyla olası fare populasyonunda patlama gibi birçok örnek verilebilinir. İnsanların varolabilmeleri doğal yaşamın devamlılığına bağlıdır. Sayılan sebeplerle birlikte hayvanlar aynı zamanda hastlıklara care bulabilmek için araştırmalarda kullanılıyor.
Bir tür yok olduğunda genomu yada o türün DNA’sındaki bütün genetik kod bilgisi ve şimdiye kadar geçirdiği üreme hücreleri yada doğal seleksiyonu dünyadan sonsuza dek yok oluyor. Yok olan sadece türler değil, genomu ve bu yüzden türün devamlılığıdır.
Son olarak hayvanlar toprağı tarıma uygun hale getirirler ve zehirli mantarları yok ederler. Belli mantarları yiyerek, gübre oluşturarak hayvanlar toprağı yenilerler. Toprak hayvanları olmadan toprak kötüleşip kullanılamayacak hale gelir. Ve tabi ki sağlıklı toprak olmadan bu kez İNSANLARIN NESLİ TÜKENİR…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder