
Daha az su gerektiren üretim teknolojilerinin benimsenmesiyle, tarımda verimli sulama tekniklerinin kullanılmasıyla, su maliyetierinin ürün fiyatına yansıltılmasıyla, üretiminde daha az su harcanan ürünleri kullanmak sudaki ayak izlerimizi azaltabilir.*
İşte ürünlere göre su harcamaları:
1 Domates (70g) -13 lt
1 Dilim ekmek (30g)-40 lt
1 Kadeh şarap (125 ml)-120 lt
1 Bardak bira (500ml) - 150 lt
1 Paket patates cips (200g) - 185 lt
Ambalajlı kahve (125ml)- 208 lt
1 Hamburger (150g) - 2400 lt
1 Pamuklu tişört (500g) - 4100 lt
1 çift ayakkabı sığır derisi - 8000 lt*
*National Geographic Temmuz 2008 sayısından
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder